FacebukaКнигата Ако боли, не е любов на Чък Спезано е логично продължение на линията, която издателство „Векста“ положи с издаването на Еротична интелигентност (автор Естер Перел). Тази линия отразява вярата, че духовността има смисъл тогава, когато успяваме да я живеем във взаимоотношенията си с другите в най-простичките събития от ежедневието. А другите – партньор, деца, приятели, колеги или непознати – са винаги вярно огледало за това къде се намираме по пътя. Еротична интелигентност беше по-практична, заземена книга, докато Ако боли, не е любов е по-духовна, но и двете казват едно: за да работи една връзка са нужни осъзнатост, грижа и автентичност. Това, което преживяваме във връзките си, отразява нашите вярвания и колкото по-честни сме със себе си, толкова по-пълноценен и богат ще бъде живота ни.

Избрах да издам книгата, защото се доверих на дългогодишното ни партньорство с Емилия Илиева от Communication Academy и на общата вълна, на която досега сме резонирали. За мен беше предизвикателство да оставя предразсъдъците и очакванията си към един непознат за мен автор и да си позволя да се отворя за нещо, в което Еми беше открила вдъхновение. Радвам се, че го направих, защото за двата месеца, в които превеждах книгата, в мен се случиха неподозирани промени, които ми подариха много по-приемащ и разбиращ поглед върху себе си и върху отношенията ми с другите. Книгите на „Векста“ винаги са били нещо много лично в живота ми и тази книга не прави разлика.

С всяка книга на издателство „Векста“, стремежът ми е да предложа нещо, което има потенциала да бъде нов и свеж спътник за хората, които постоянно търсят пътя към целостта в себе си и в живота. Мисля, че със своите 366 принципа за всеки ден, Ако боли, не е любов, е именно такъв един спътник, при това внимателен, ненатраплив, мек, но въздействащ из основи. Като реката, която си пробива път леко и незабелязано, но оставя трайна следа.

Хубавата новина е, че книгата ще бъде представена от самия автор Чък Спезано в София, на 16 септември, а на 17 септември всеки, който би желал да се потопи по-дълбоко в темата за връзката между духовност и взаимоотношения, може да заповяда на еднодневния семинар на Чък Спезано. За повече информация виж тук.

 

Естер

Защо избрах да издам Ако боли, не е любов на Чък Спезано