Картография на Екстаза

“Раздвижете психиката си и тя сама ще се излекува.”

Заветните думи на Габриела Рот, създателката на танцовата медитация
5 Ритъма, отзвучават в ехото на безброй часове, изтанцувани от хиляди хора по целия свят.

Имаме честа и удоволствието да ви поканим на представянето на българското издание на първата книга на Габриела Рот “Картография на Екстаза”. Представянето ще бъде съпроводено от 5 Ритъма уъркшоп, воден от Даниела Пелтекова.

Тези, които познават 5 Ритъма може би ще си зададат въпроса дали една книга може да отрази живата мъдрост на тялото и духа. Тези, които не познават 5 Ритъма и прочетат книгата, може би ще са любопитни да разберат дали практиката би ги отвела до същотодълбоко разбиране, както думите. Едно е сигурно, ако последваме Габриела Рот в нейния танц на живо или на хартия, ще си дадем шанс да се докоснем до точката на екстаз, в която тяло и дух, движение и осъзнаване, са едно общо цяло.

ЗАПОВЯДАЙТЕ, ПОКАНЕТЕ И ПРИТЕЛИ!

Кога: 15 октомври, 17:00 часа
Място: Есенс Център
Цена за участие: 35 лв с предварително записване и 45лв на място
За записване: 0878 246945 и info@essencebulgaria.org

–––––––––––––––

Даниела Пелтекова е първата българска преподавателка в Танцът на 5-те ритъма, обучавана лично от създателката на този метод, Габриела Рот. Освен дълбокото откровение на танца като духовна практика, Даниела носи в себе си богата смесица на дългогодишен опит с фокусинг – телесно ориентирана терапия и шамански тренинги, както и водене на бизнес обучения и проекти. Даниела създава топло и защитено пространство, предразполагащо едновременно както с мекотата, така и с интензивността си. Стилът й на преподаване е изпълнен с дълбочина, пълно приемане, хумор и съпричастност – силни катализатори за откровение и трансформация. Понастоящем Даниела живее в Ню Йорк и води курсове по 5 Ритъма в САЩ, Холандия и България.

Танцът на 5-те ритъма е медитативна практика, която с лекота отключва мъдростта на тялото и освобождава напрежения, трупани с години. Във вихъра на свободния танц всеки осъзнат дъх и движение ни връщат към дълбоката ни истинска същност, изтъкана от покой, интуитивно познание и гъвкава сила.

Следвайки картографията на 5-те Ритъма, оставяме тялото да говори в танц, даваме израз на емоциите си, освобождаваме всичко ненужно и постепенно и неотклонно достигаме до най-съкровените кътчета на душата и духа ни – точката на покой, центъра на същността ни, извора на силата ни. В това усещане на екстаз и блаженство, отвъд ограниченията, чрез мъдростта на тялото и отвъд думите, откриваме сферата на чувственото, на инстинкта, на сърцето, на интуицията и въображението. Когато успеем да се потопим в тази зона и да пием направо от извора на този вътрешен, естествен и могъщ енергиен поток, всичко се случва с лекота и плавност.

Представяне на „Картография на екстаза“ – София