2012: апокалипсис или духовно израстване?

В днешно време все повече хора усещат енергийните промени, които станаха осезаеми още преди двадесет години и които все още не са приключили. Какво да очакваме до 2012 година?

Целта на промените е да се издигнем от плътното и хаотично материално съществуване към полуматериалното, в което най-тежките енергии – тези на омразата, отмъстителността, завистта, страха и  мъченичеството – вече не присъстват или поне могат да бъдат контролирани.

Според календара на маите процесът ще достигне своя апогей през 2012 година. Все още не знаем какво точно ще се случи, но във всеки случай трябва да знаем, че е малко вероятно на 1-ви януари 2012 изведнъж да се озовем на седмото небе. Също така е важно да знаем, че издигането  – тоест, разширяването на съзнанието и прочистването на душата от тежките и теглещи надолу енергии – няма да се случи автоматично. Макар споменатите промени да ускоряват процеса, ние също трябва да подпомогнем развитието си.

– Как влияят тези промени на общественото мнение?Как усещаме в ежедневието си енергийните промени, които се случват на Земята?

– Струва ни се така сякаш времето тече по-бързо. В действителност не то се ускорява, а се увеличават вибрациите на енергиите, които достигат до Земята, под влиянието на които материята все повече намалява плътността си. Физическите белези на това са ускоряването на движенията ни, все по-бързото достигане до дадено място или човек. А в духовно отношение, резултатът е, че мислите ни започват все по-бързо да се осъществяват. Точно поради това е много важно да им обръщаме особено внимание и да бъдем осъзнати, когато ги формулираме.

– В общественото мислене все по-често започват да преобладават нематериални възгледи. Езотериката процъфтява, а само си спомнете, че преди малко повече от двадесет години беше забранена. Все повече хора търсят алтернативни начини за лечение извън традиционната медицина. Броят на магазините, които предлагат екологично чисти продукти също нараства.

– Какви промени предизвикват в нас заобикалящите ни високовибрационни енергии?

– Развиват се фините ни възприятия, интуицията ни се изостря. Възможно е да усетим пробуждането на вътрешния ни слух: струва ни се така, сякаш някой гъделичка ухото ни отвътре, или чуваме името си, макар никой да не се е обърнал към нас.

Ставаме по-състрадателни към животните и дори започваме да общуваме с тях, нещо което преди време хората нямаха навик да правят.

– В същото време напрежението, което преживяваме в ежедневието си – на улицата, в масовия транспорт – не може да се сравни с нищо до сега …

– Да, напрежението в хората чувствително нараства. Причината за това е, че „теглещите надолу” енергии в нас постепенно избиват на повърхността. Преди да се появи нещо ново, нещата трябва да се подредят отново. Вътрешната работа по тежките теми в живота ни са изтощителни както на физическо, така и на психическо и духовно ниво. Поради това ставаме не само по-раздразнителни, но и по-бързо се измаряме и имаме нужда от повече сън. Има и хора, които не желаят да се възползват от възможността за развитие, предоставена от издигащите се енергии. Поради това, тези хора стават все по-груби и проявяват все повече негативни качества.

– Едно от условията за издигането е способността да превъзмогнем страховете си и да се отворим. Но настоящите условия не благоприятстват особено за това. Какво бихме могли да направим?

– Първото най-важно нещо е да осъзнаем страха си, защото едва след това бихме могли да продължим. Вместо да взимаме лекарства, можем да потърсим естествени начини на лечение. Хубаво е да поддържаме ред у дома си и да изключим постоянния шум от телевизора. Релаксирането също помага в освобождаването от страха и притесненията. Най-малкото, което можем да направим е да се отпуснем в горещата вана и да премислим деня си. Важно е през почивните дни действително да си почиваме, домакинската работа няма да ни избяга. Ако имаме желание да работим по-сериозно върху себе си, бихме могли да си водим дневник на сънищата и да се учим да ги тълкуваме.

А по отношение на отварянето: любовта е във всеки от нас, но това само по себе си не е достатъчно. Пътят до сърцето ни е задръстен с най-различни „отпадъци”. Сега е моментът внимателно и постепенно да ги разчистим, тоест да се освободим от тях с помощта на някоя лечебна практика. След всеки такъв сеанс ще можем да обичаме все повече и повече – постепенно сърцето ни само ще се открехне. Условията действително не са най-благоприятните, но господството на интелекта вече залязва и все по-често ще отстъпва на женските, Ин, енергии.

Съществуват най-различни мнения за това, какво да очакваме през 2012 година. Пророчествата говорят както за духовно издигане, така и за световен апокалипсис.

– За щастие, трудно е да се предскаже какво точно ще се случи през 2012. Казвам за щастие, защото ако го знаехме, нямаше да имаме мотивация да се развиваме. Будността ни би заспала, което от духовна гледна точка е най-голямата загуба.

– Ще има хора, които ще се възползват от възможността за развитие, докато други ще останат безучастни. Как ще живеят двете групи заедно след 2012 година?

– Всеки ще живее с онези, които са му близки по начин на живот и възгледи, тоест с хората с които има сходни вибрации. Например, още сега можем да наблюдаваме колко трудно съжителстват онези, които съзнателно се грижат за здравето си с тези, които боледуват поради собствения си безотговорен начин на живот. Все повече хора търсят истинското си място и сходните на себе си хора – по-често сменят както местожителството си, така и кръга от приятелите и близките си.

– Ще се изменят ли под въздействието на тези промени физическото ни тяло и възприятията ни?

– С повишаването на вибрациите тялото ни ще става все по-фино, по-ефирно, сякаш прозрачно, но вътрешните ни органи ще се запазят. Физическите болки ще отслабнат. В същото време ще можем да усещаме все повече неща с петте си възприятия.

– Ако приемем учението за прераждането, какво да очакваме по отношение на следващите въплъщения? До каква степен ще се различават от досегашния начин, по който са се случвали?

– Много вероятно е инкарнациите след 2012 да са по-леки. В полуматериалното съществуване интелектът вече е второстепенен и така всичко става по-леко и по-ясно. Все по-лесно ще влияем на материята с помощта на мислите си, връзката между „вътре” и „вън” ще бъде по-пряка. Белезите на мислите и чувствата ни ще се появяват и по тялото ни – до известна степен това вече се случва.

Как да се подготвим за промените? Юдит Сабо съветва:

• Развий в себе си качествата на сърдечната чакра – чистосърдечност, честност, добронамереност, съчувствие. Погрижи се за вътрешния си мир и хармония!
• Постарай се да живееш в единство – ако не веднага с вселената, то поне с близките си!
• Търси в другите не различията, а общото! Например, въздържай се да хвърляш подмятания към другите, когато пътуваш с масовия транспорт или с кола.
• Обединявай силите си с други хора, дори и в малки общности! Развий в себе си съзнанието за взаимосвързаността ни – каквото и да правим, по един или друг начин то влияе не само на нас, но и на околните. А това взаимно влияние означава, че всички сме отговорни за постъпките си.
• Пробуди в себе си и съзнанието за отговорността ти към планетата Земя – към водата, въздуха, растителния и животинския свят. Живей с грижа за Земята!

 

Интервю с Юдит Сабо