Габриела Рот (1941-2012) преподава уникалния си стил на изкуство и лечение в САЩ, Канада и Европа. Изнасяла е концерти и радиопрограми, създала е многобройни музикални произведения и записи с лекции и е работила като консултант към различни образователни инстутиции, психологически клиники и професионални асоциации. Създава собствена танцова/театрална/музикална компания „Огледалата“ и е член на Актьорското студио (отдел „Пиеси и режисура”); поставяла е и е режисирала експериментални пиеси в малки театри в Ню Йорк.

По време на житейския си път Габриела преподава експериментален театър в Ню Йорк и тренира хора, които да прилагат нейните каталитични методи в различни сфери на артистичните, образователните и лечителските дейности.

Животът ѝ е посветен на това да упълномощава хората през личния им творчески процес, да ги вдъхновява да търсят личната си свобода и да трансформира ежедневието им в сакрално изкуство. Тази книга има за цел да запознае широката публика с нейните открития – начините, по които можем да водим пълноценен и изпълнен с енергия живот.

За повече информация относно лекции, семинари, тренинги и участия, свързани с 5 Ритъма:

Издадени от Векста книги на автора:

Чък Спезано е доктор по психология, международно признат водещ на семинари, автор, визионер и основател на Психология на визията. Той е професионален консултант, семеен, брачен и детски терпапевт. Работил е и като специалист по краткосрочна кризисна интервенция.

Чък е специалист по психология на взаимоотношенията с над четиридесетгодишна практика в консултирането обучаването на двойки. Той предлага уникална перспектива към човешките връзки чрез персоналния си подход, който съчетава психология, метафори и духовност.

От 1980 насам Чък Спезано води семинари по цял свят, насочени към всички, които работят в сферата на медицината и лечението и към хората, които вървят по своя личен път на изцеление и търсят иновативни подходи, които са достатъчно дълбоки, креативни и ефективни.

Чък и жена му Ленси редовно пътуват до САЩ, Канада, Великобритания, Германия, Швейцария, Австрия, Япония, Китай, Тайван и Сингапур, и до много други места по света, където провеждат лекции и публични семинари. Чък провежда и индивидуални коучинг сесии и бизнес семинари за различни компании.

Д-р Спезано е автор на над 40 книги, публикувани в 20 държави.

Издадени от Векста книги на автора:

Естер Перел, един от най-оригиналните и вдъхновяващи гласове по темата за интимните връзки и междукултурните различия в секса, е семеен и сексуален терапевт с над двадесет годишна частна практика, разположена в Ню Йорк, където живее със съпруга и двете си деца.

Перфектно владееща девет езика, Перел, която е от белгийски произход, е търсен говорител навсякъде по света по темата за емоционалната и еротична интелигентност. В пракриката си Перел използва елементи от психологията, теорията за психологическите травми, психоанализата, философията, антропологията и литературата като по този начин разчупва и разширява популярното разбиране за връзката между трайните взаимоотношения, секса и еротиката.

Нейният бестселър Еротична интелигентност е преведен на 24 езика. През 2012 година Перел е носителка на наградата Уудхъл за сексуална свобода.

Издадени от Векста книги на автора:

Петер Ракош е един от водещите астролози в Унгария. Пише книги за деца, автор е на сценарии и на театрални постановки. През 1999-та година създава така наречената школа за Хуманистична Астрология, която разглежда човек като съвкупност от вътрешни суб-личности, които се проявяват на различни нива. За разлика от традиционната астрология, хуманистичната се интересува от това не какъв е индивидът, а как функционира и какви са неговите потребности. Хороскопът се разглежда като матрица на живота, но не като предопределена съдба, а като възможности, които можем да изберем или отхвърлим.

В работата си, Петер Ракош комбинира астрологията с психодрама, транзакционен анализ, семейни констелации, аналитична психология и ненасилствена комуникация. Подходът му е едновременно новаторски, дълбок и изчистен.

Езикът на Петер Ракош е изпълнен с образност и движение, често пъти хаплив, но винаги добронамерен.

Казано с неговите думи: Целта никога не е осмиването на Човека, а на неговите игри, хитрини и самозаблуди. Вярвам, че един сърдечен смях е поне толкова добра терапия, колкото да лежиш на дивана на психоаналитика в продължение на месеци.

Издадени от Векста книги на автора:

Маршал Розенберг е основател на Центъра за Ненасилствена комуникация .

В следствие от бурните си и изпълнени с насилие детски години д-р Розенберг развива силен интерес към развиване на нови форми на общуване, които да представляват мирни алтернативи на насилието, на което е бил свидетел. През 1961 година получава докторска степен в университета на Уисконсин. Последвалият му житейски и професионален опит довеждат до създаването на Ненасилствената комуникация (ННК). За първи път използва ННК в държавно финансирани проекти за предаване на умения по посредничество и общуване през 60-те години. През 1984 година основава Центъра за Ненасилствена комуникация. От тогава Центъра за Ненасилствена комуникация се разраства като международна организация със стотици обучители в над 35 държави по света. В техните обучения участват хора от всякакви среди и професии: бизнесмени, духовници, военни, затворници, държавни служители, лекари, психолози, учители, родители и деца.

Д-р Розенберг е инициатор на поредица от програми за мир в Близкия Изток, Руанда, Нигерия, Колумбия, Северна Ирландия и Сърбия. В съвместен проект с ООН, десетки хиляди учители и ученици от територията на бивша Югославия получават обучение по ННК. Правителството на Израел официално признава ННК, в резултат на което обучението се предлага в стотици училища в страната. През 2006 година д-р Розенберг получава наградата на Глобъл Вилидж Фондейшън – Мост към мира.

Д-р Розенберг живее със съпругата си Валентина в Ню Мексико, САЩ и двамата продължават да работят заедно върху проекти свързани с ненасилствена комуникация и да водят международни интензивни тренинги.

Ако се интересувате от дейността и обученията, които предлага Центъра за Ненасилствена комуникация, посетете тяхната страница: www.cnvc.org

Издадени от Векста книги на автора:

Д-р. Джийн Шинода Болън е международно признат аналитик, последовател на психологията на д-р Карл Густав Юнг, професор по психиатрия в калифорнийския университет в Сан Франциско и активистка в движението за правата на жените. Авторка е на 11 книги.

Във всички аспекти от дейността си тя поставя акцент върху въпроса за смисъла и необходимостта от духовно измерение в живота на хората и подчертава мощния ефект на архетипите, които действат в човека, и на семейството и културата, които упражняват влиянието си върху него. Нейните книги се използват като учебници в редица колежи и университети в курсовете по митология, психология на половете и психология на жените. Тя е застъпник на правата на жените, на техните проблеми и на въпроса за етиката в психиатрията.

Издадени от Векста книги на автора:

Юдит Сабо е популярна в Унгария като писател, преводач и обучител. Автор е на 16 книги. Темите, които засяга в тях са свързани с езотеричната философия, духовното и душевното развитие на човека, вътрешната психология на личността и нивата на съзнанието и подсъзнанието.

Изключително ценна част от творбите ѝ са практическите насоки и съвети за онези, които търсят начин да опознават и развиват себе си в трите тясно свързани плоскости – личност-дух-душа. Редовно провежда курсове по темите: „2012 – колективната духовна трансформация”, „Свързване с вътрешния водач”, „Музика и духовност”, „Запознаване с функциите на чакрите”.

Издадени от Векста книги на автора: